Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Downhill Clinic

22 mei @ 10:00 - 16:30 CEST

69.5€
MTB Flow Downhill & Freeride Clinic

In deze gevorderde clinic maak je de stappen om je bike park rides met meer vertrouwen te gaan rijden. Deze downhill clinic is voor jou als ervaren mountainbiker een vervolg op een trail of Enduro clinic.

Gedurende deze clinic gaan we trainen om via de juiste lijn door bochten komen en je leert snelheid te houden en maken in uitkomen van (kom)bochten. Tevens is het doel om soepel drop-offs en sprongen te rijden en leer je te driften.

De oefeningen worden op je afgestemd om op deze dag zoveel mogelijk progressie te maken. Hierdoor ga je met meer vertrouwen rijden en de ‘knop’ leren omzetten, wat geeft je de mogelijkheid heel wat meer uitdagingen aan te gaan.

Voor wat betreft sprongen en drops zit je ervaring hebt met dubbels (gap jump) van minimaal 2 meter. Drops van 1 meter hoog ben gewend om te rijden, want in deze downhill clinic ga ik je opbouwend grotere sprongen en drops laten rijden. Uiteindelijk bouw je hierdoor meer vertrouwen op, zodat je met flow en speelsheid je volgende bikepark runs rijdt.

In bochten ga je leren je limiet van je bandengrip op te zoeken en op de juiste plekken je rem los te laten. Een ‘ scandinavian flick’ gebruiken om een je achterwiel de bocht in te gooien, om meer grip in de bocht en dus meer ‘exit speed’ mee te geven aan het einde van de bocht!

Meer fun en controle! Daar gaat het om in deze downhill clinic.

Gegevens

Datum:
22 mei
Tijd:
10:00 - 16:30 CEST
Kosten:
69.5€
Evenement Categorie:

Organisator

MTB Flow
Telefoon:
+31613573902
E-mail:
info@mtbflow.nl
Site:
https://mtbflow.nl/

Locatie

Bikepark Kleve
Königsallee 260
Kleve, 47533 Duitsland
+ Google Maps

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Downhill Clinic 22mei2021
69,50
7 beschikbaar

Leave a Reply

Your email address will not be published.