Bikepark Kleve

Kleve, Bike park

De locatie voor de Enduro, Downhill clinics en Jump clinics

Level: 3, Advanced

Locatie voor de Enduro clinics

Gedurende een werkperiode in Kleve (net over de grens bij Nijmegen) ben ik met een aantal bikers illegale tracks gaan bouwen. Deze tracks werden al snel gesloten door de gemeente, maar in ruil daarvoor werd een stuk grond beschikbaar gesteld aan de mountainbikers bij de lokale uitzichttoren.

COMPACT TERREIN

Het is een compacte locatie, echter met voldoende hoogteverschil om verschillende downhill tracks te kunnen bouwen. Na een eerste aanzet kreeg ik na gesprekken met de lokale club, gemeente ambtenaren en de boswachter in 2018 de leiding over het terrein. Sinds die tijd plannen en bouwen we gedurende de wintermaanden maandelijks samen met ouders om de tracks te verbeteren. Hierbij stelt de club ons de tools en hout beschikbaar om dit te realiseren. Er zijn drie hoofdtracks gebouwd die vanwege de compactheid kort zijn, maar met een hoge funfactor!

HULP EN ONDERSTEUNING

Als jullie willen kunnen jullie helpen met een schep of doneren. Uiteraard kun je Bikepark Kleve ondersteunen door lid te worden van onze club, Radsport Emmerich