Bikepark Kleve

Kleve, Bike park

Gedurende een werkperiode in Kleve (net over de grens bij Nijmegen), ben ik met een aantal bikers illegale tracks gaan bouwen. Deze trails in de kant van de dierentuin (Tiergarten) zijn kort daarop door de gemeente gesloten. Hierna stelde de gemeente Kleve de mountain bikers ter compensatie een stuk grond beschikbaar bij de locale uitzichttoren. Dit is een compacte locatie, echter met voldoende hoogteverschil om verschillende downhill tracks te bouwen. Vanwege de compactheid zijn de drie hoofd-tracks kort, maar hebben een hoge funfactor! Na een eerste aanzet, waarbij de aansprakelijke club het na 3 jaar voor gezien hield, moest in 2018 een nieuwe club gezocht worden.

Na een aantal gesprekken met de locale club, gemeente ambtenaren en boswachter, heb ik vanaf 2018 de leiding over dit terrein. Samen met ouders, jeugd maken wij de plannen en bouwen wij gedurende de winter maandelijks om de tracks te verbeteren. Hierbij stelt de club ons de tools en hout beschikbaar om dit te bouwen en onderhouden.

Verder kan iedereen dit bikepark ondersteunen door lid te worden van onze club, Radsport Emmerich. In deze link vindt je de informatie hiervoor: http://www.eintrachtemmerich.de/category/sportarten/radsport/mountainbike-gruppe/

Deze locatie wordt gebruikt voor de gevorderde Enduro, Downhill en Jump clinics.