MTB beginner clinic

De volgende stap in het verbeteren van je techniek

Niveau: Beginner tot intermediate

Haal plezier uit het verbeteren van je techniek!

Ben je nieuw in de wereld van ‘downhill’ skills en haal je dat je veel plezier haalt uit het verbeteren van je afdaaltechniek? Dan is deze MTB beginner clinic DE clinic om deze skills te verbeteren. Wij gaan we intensief aan de slag met lastige passages zoals krappe bochten en steile beklimmingen. Ook leer je in afdalingen om bochten met meer snelheid te rijden. Je krijgt veel oefenmomenten op de passende trails. Zo train je deze passages soepel te nemen, zonder afstappen en met meer controle. Na deze dag zul je merken dat je handiger met je fiets bent, wat jou een hoop extra rijplezier en zekerheid geeft!

BOUWEN AAN JE VERTOUWEN

Deze MTB beginner clinic is progressief opgebouwd. Al naar gelang de dag vordert worden de oefeningen uitdagender, afgestemd op het niveau van elke mountainbiker.

Met de geleerde basis skills ga je merken dat je jouw mountainbike beter onder controle hebt. Na deze skills clinic ben je geen “passagier” meer op je zadel, maar weet je hoe je balans houdt vanuit je pedalen!

De MTB Flow beginner skills clinic is jouw basis om de moderne single tracks met meer vertrouwen en zekerheid te overmeesteren.

Niveau

Beginner of geoefende mountainbiker

Fiets

 • Hardtail
 • Full-Suspension
 • E-MTB

Bescherming

 • Helm
 • Handschoenen

De kracht van MTB Flow

De kracht van MTB Flow is in zo kort mogelijke tijd, individueel met de beste oefeningen, optimaal jouw de basistechnieken bij te brengen.

Programma

De centrale houding om voorbereid te zijn op alle technische uitdagingen

Het belangrijkste; Kijken en leer de focus leggen op jouw lijn!

Met deze techniek rij je zekerder elke bocht!

Gebruik je voor- en achterrem om een gecontroleerde noodstop te maken

Leer je gewicht optimaal te verplaatsen om steile klimmen te rijden

Leer de basis voor je optimale gewichtsverdeling bij het afdalen!

Locatie

MTB routes Rijk van Nijmegen. Andere locaties op aanvraag.

Naast de Nederlandse taal is deze clinic ook mogelijk in het Engels en Duits.

Tijdsduur

De gehele dag (10:00 tot circa 16:30).

Privé training per uur

GRATIS!

Special voor jou is deze clinic inclusief tips over het afstellen van je fiets, onderhoud van je fiets en ergonomie, video analyse en een wel verdient drankje na afloop.

Tarieven

3 -7 Personen

(groepstraining)

€ 89,00

Dagtarief per persoon

Incl. BTW

Exclusief reiskosten naar locaties buiten de regio Nijmegen

BOEKEN

2 Personen

(Duo)

€ 124,50

Dagtarief per persoon

Incl. BTW

Exclusief reiskosten naar locaties buiten de regio Nijmegen

1 Persoon

(Privé)

€ 49,50

Tarief per uur

Incl. BTW

Exclusief reiskosten naar locaties buiten de regio Nijmegen

Interesse of vragen?

Interesse in deze clinic? Of wil je graag meer weten over deze clinic? Klik op de button “NEEM CONTACT OP” om vrijblijvend contact op te nemen met MTB Flow.

3 Comments

 • Michelle schreef:

  Super leuke en leerzame dag gehad afgelopen zondag bij de beginnersclinic. Onverwachts een duo-les gekregen i.p.v. een groepsles. Robbert is een enthousiaste, betrouwbare en spontane instructeur. Hij weet de clinic goed naar niveau aan te passen waarbij er steeds genoeg uitdaging is om jezelf te verbeteren. We waren beiden nog wat onervaren in het mountainbiken, maar door deze clinic een stuk meer vertrouwen en plezier in de sport gekregen. We zouden deze clinic zeker aanraden aan iedereen!

 • Adam schreef:

  In juni heb ik met een goede vriend een duo clinic gevolgd van Robbert. Mijn voornaamste reden was om wat zelfverzekerder op de fiets te zijn en technieken te leren voordat ik op vakantie ga met de MTB. Dit is gelukt! Robbert heeft een aangename persoonlijkheid, staat open voor feedback en past daardoor zijn leerstijl en de inhoud aan zijn klanten aan. We hebben de hele dag met zijn tweeën -in detail met videobeelden- waardevolle technieken gezien en ervaren in de prachtige omgeving van Nijmegen. Wat mij betreft wat dit niet de laatste keer. Robbert Bedankt!

 • Maarten schreef:

  Beginners-clinic bij Robbert gevolgd. Met veel plezier.
  Robbert is enthousiast en deskundig. De oefeningen zijn gevarieerd en zinvol.
  Een prima start om nog meer zin in mountainbiken te krijgen!