Biografie

Over Robbert Crommentuyn

De kracht achter MTB Flow

Hallo! Ik ben Robbert Crommentuyn, een gepassioneerd biker die in 20 jaar mountainbiken vanuit de race- en cross country-fiets is doorgegroeid naar een “gravity addicted biker”.

Mijn passie ligt bij het downhill mountainbiken, maar ook groot fan van enduro en trails rijden. Sinds 2014 is pump tracks rijden ook op het lijstje van mijn favorieten gekomen!

In 1997 begon mijn mountaibike avontuur met een 2de hands MTB al tourend door de bossen. Waarbij ik dit zo gaaf vond dat ik kort daarna een nieuwe mountainbike heb gekocht en cross country westrijden ben gaan rijden.

Vanaf 2002 gedurender mijn werktijd in Ierland en Engeland (UK) ben ik mijn techniek en lef verder gaan ontwikkelen. Door de legio aan mogelijkheden om technische trails te rijden (Wales, Schotland, Engeland en Ierland) heb ik mijn passie voor downhill mountainbiken ontdekt.

In 2007 ben ik in Ierland begonnen met downhill wedstrijden te racen, wat ik na mijn terugkomst naar Nederland verder heb opgepakt in België en Duitsland. Een paar jaar daarna ben ik met een 200mm Commencal Supreme DH, de grotere IXS Downhill Cups in Oostenrijk en Tsjechië gaan rijden. De fun factor was immens en de leercurve érg steil!

De laatste jaren is mijn focus verder verbreed. Onder meer door de opkomst van de nieuwe ‘lagelanden techniek’: pump track rijden. Ook in Nederland komen steeds meer faciliteiten om te ‘pumpen’. Meest recent is de Icycle/Velosolutions track in Eersel op het Vakantiepark Ter Spegelt!

Nu ben ik minimaal één keer per jaar te vinden bij de trail-centers in Wales, om samen met vrienden uit Northampton te biken en na afloop een biertje te pakken!

Tijdens het zomerseizoen race ik voornamelijk Downhill wedstrijden in Duitsland. Enduro wedstrijden en weekenden pik ik zo nu en dan eens mee, waarbij ik de natuurlijk trails van de Semoy-regio in de Franse Ardennen verre weg de gaafste vindt.