MTB Flow - Pumptrack Clinic

Pumptrack Clinic

Dé techniek in de lage landen

Niveau: Van Beginner Tot Gevorderd

Dé techniek van de 'low lands' om je skills te verbeteren!

In deze pumptrack clinic leer je een van dé belangrijkste mountainbike rijtechnieken. Het pumpen is de meest essentiële skill van het mountainbiken, waarmee je jouw fiets beter leert controleren.

Nadat je een aantal rondes over een pump track hebt gereden, ervaar je dat pumpen een zeer goede training is voor je algehele mountainbike techniek en conditie. Onder meer versterk je met deze pumptrack clinic jouw core kracht, alsmede jouw conditie om langer op je pedalen te kunnen staan. Als eerste ligt de focus op kijken, waarbij je tijdens het rijden van kombochten zult merken dat verder kijken meer rust geeft.

Met deze pumptrack clinic ga je de coördinatie en balans van jouw gehele lichaam verbeteren. Het verfijnen van pumping skills geeft elke mountainbiker meer zelfvertrouwen in elk terrein!

Je hebt timing en een actieve houding nodig om op de juiste momenten jouw armen en benen mee te bewegen met de rollers. Als eerste leer je in deze pump track clinic om vanuit je centrale houding balans te houden. Daarna gaan we werken aan het optimaliseren van je timing om meer snelheid te maken!

Ook zijn deze skills een erg goede toevoeging aan je techniek om de nieuwe Nederlandse mountainbike trails met meer flow te rijden. Na deze pumptrack clinic houd je op deze single trails veel makkelijker snelheid op rollers, daar waar je normaal zou trappen!

Niveau

Intermediate tot gevorderd

Fiets

  • Hardtail
  • Dirt jumper
  • BMX

Bescherming

  • Helm
  • Knie-/Elleboog-beschermers
  • Handschoenen

De kracht van MTB Flow

De kracht van MTB Flow is in zo kort mogelijke tijd, individueel met de beste oefeningen, optimaal jouw de basistechnieken bij te brengen.

Programma

Vanuit de attackhouding leer je focus leggen op de been- en armbewegingen

Bepaal de optimale timing voor je been- en armbewegingen!

De belangrijkste focus! Je leert waar te kijken en je ogen op de track te houden

De kombochten rijden: waar snij je de bocht aan en wat doe je om snelheid de houden

Door stap voor stap sneller te rijden, bouw je meer vertrouwen op!

Hoe verplaats je het gewicht om de manual in te zetten tussen de rollers!

Locatie

Velosolutions pump track Nijmegen-Noord en Lindenholt. Andere locaties, zoals Wielerexperience Roosendaal, op aanvraag. Naast de Nederlandse taal is deze clinic ook mogelijk in het Engels en Duits.

Tijdsduur

De gehele dag (10:00 tot circa 16:30).

GRATIS!

Special voor jou is deze clinic inclusief tips over het afstellen van je fiets, onderhoud van je fiets en ergonomie, video analyse en een wel verdiend drankje na afloop.

Tarieven

3-7 Personen

(groepsclinic)

€ 89,-

Dagtarief per persoon

Incl. BTW

Exclusief reiskosten naar locaties buiten de regio Nijmegen

2 Personen

(Duo)

€ 124,50

Dagtarief per Persoon

 

Incl. BTW

Exclusief reiskosten naar locaties buiten de regio Nijmegen

1 Persoon

(Privé)

€ 49,50

Per Uur

Incl. BTW

Exclusief reiskosten naar locaties buiten de regio Nijmegen

Interesse of vragen?

Interesse in deze clinic? Of wil je graag meer weten over deze clinic? Klik op de button “NEEM CONTACT OP” om vrijblijvend contact op te nemen met MTB Flow.