Over MTB Flow

Over MTB Flow

MTB Flow is een enthousiast bedrijf die als doelstelling heeft om mountainbikers zoals jij technieken aan te leren die je meer flow en plezier geven in het mountainbiken.

Professionele training

Dit doen wij één op één, in duo’s en in groepen tot 7 personen. Door de trainersopleiding bij de KNWU en de ervaring als professionele trainer bij Nederlandse en Duitse mountainbike organisaties, zul je merken dat je professioneel getraind wordt op techniek waardoor je zekerder, sneller en met nog meer fun gaat rijden!

Trainingen op élk niveau en veiligheid

Wat wij belangrijk vinden is dat iedereen in zijn of haar eigen niveau groeit met een paar mooie grote stappen. Het trainingsprogramma wordt per persoon en per groep aangepast. Dit is de eerste stap om te analyseren op welke manier iemand het beste leert. Ook let ik nauwlettend op alle details tijdens de oefeningen, ook door veelvuldig gebruik te maken van video analyses. Zo bereik je in een heel korte tijd een zo hoog mogelijk leereffect.

„Last but not least“ staat de veiligheid hoog in het vaandel bij clinics van MTB Flow. De basishouding, waar alle mountainbike-techniek aan gerelateerd is, komt terug op elk skills-niveau. Deze houding is de rode draad bij ELKE clinic, waardoor je met meer controle je eigen grenzen verkent en meer zekerheid krijgt met mountainbiken.

De verschillende clinics

MTF Flow biedt de volgende clinics aan:

Tevens biedt MTB Flow bikers de mogelijkheid in het Duitse Ruhrgebied technische trails te ontdekken. Aan de zuidkant van dit mooie gebied liggen legio single-tracks en downhill tracks.

Je leert niet alleen de techniek óp de fiets, maar óók de basics van het benodigde terreininzicht. Al deze MTB Flow trainingen zijn mogelijk in de Nederlandse, Engelse en Duitse taal.

Clinic locaties

Qua locaties zijn er in de regio Nijmegen veel mogelijkheden. Van het uitgestrekte bosgebied rondom Nijmegen en het Reichswald bij Kleve tot de afdalingen bij de Wijchense Berg en het kleine bikepark bij de stad Kleve. Pump track clinics worden onder andere gegeven bij de volgende pump tracks in Nederland: Nijmegen, Wijchen, Roosendaal en Renkum.

Uiteraard is op aanvraag elke gewenste locatie mogelijk. Voorbeelden van bikeparks zijn onder andere de bikeparks Willingen, Winterberg en Malmedy.

Fun en Flow voor iedereen

Welke niveau je ook hebt, minder ervaren of vergevorderd, je kunt altijd terecht bij MTB Flow voor de beste tips en trucs.