MTB Flow All-Mountain & Enduro Clinic

Enduro Clinic

Zoek jij de grens op om nóg sneller te rijden?

Niveau: Intermediate en Gevorderd.

BUITENLANDSE TRAILS LEREN RIJDEN? GO ENDURO!

Ben jij als mountainbiker klaar voor een volgende stap en zoek die graag de grens op om sneller buitenlandse single trails te rijden? Dan is de Enduro clinic dé manier om je skills op technische tracks te verbeteren. Deze clinic is het vervolg op de Trail clinic en gaat qua niveau verder waar deze is opgehouden.

De basis is dat je bij deze clinic nog beter omgaat met de feedback van je fiets. Je krijgt tips mee om na deze dag met meer zekerheid uitdagende single tracks te rijden!

BETER BLIND RIJDEN

Een kernaspect van Enduro is zonder verkenning single trails rijden waarbij timing van groot belang is om je fiets onder controle te houden. Op een wortel tapijt jezelf licht maken of kiezen om er overheen te bunny hoppen. Hiervoor gebruik je de afzet/ hop techniek. De rode draad is ook hier weer het verder verfijnen van je balanshouding op de pedalen. Dit is namelijk weer de basis om je achterwiel te leren omzetten.

ENDURO CLINICS OP 2 LEVELS

Een kernaspect van Enduro is zonder verkenning single trails rijden waarbij timing van groot belang is om je fiets onder controle te houden. Op een wortel tapijt jezelf licht maken of kiezen om er overheen te springen. Naast het leren van deze skill gaan wij bij deze Enduro clinic Intermediate (Level 1) de positie op jouw fiets verder te verfijnen. Wij maken een begin om vanuit je centrale houding jouw achterwiel leren om te zetten. Deze skill helpt je om ook de bunny hop te verbeteren!

Bij de Enduro clinic gevorderd (Level 2) gaan we stappen maken met meer vertrouwen in een scherpe bochten je achterwiel op de trail om te zetten. De controle die je bij een ‘stoppie’ hebt, gebruiken je weer om jouw endo-turn te verbeteren.

Uiteraard gaan wij in deze Enduro clinic gevorderd ook aan de slag met jumps en grotere drops. Hierdoor ben je weer beter voorbereid bij je volgende buitenlandse trip.

NIVEAU EN LOCATIES

Bij de Enduro clinic Intermediate wordt van je verwacht dat je al enige keren in België of Duitsland steilere trails hebt gereden en hiermee redelijk uit de voeten kunt.

De locatie van deze Intermediate clinic is Kleve, waar het terrein steiler is en verschillende trails met wortels zijn. Om de skills compleet te maken oefenen wij s’middags kombochten en jumps dit kleine bike park.

Level 2: bij de Enduro clinic gevorderd wordt van je verwacht dat je regelmatig in Belgie, Fankrijk of Duitsland steilere single tracks rijdt en met enig vertrouwen blind een afdaling kunt rijden.

De locatie van deze advanced Enduro clinic is bij De Diepen, een buitenland waardig terrein dat net op Duits grondgebied ligt.

Niveau

Intermediate en gevorderd

Fiets

  • Hardtail
  • Full-Suspension
  • E-MTB

Bescherming

  • Helm
  • Kniebeschermers, optioneel elleboogbeschermers
  • Handschoenen

De kracht van MTB Flow

De kracht van MTB Flow is in een zo kort mogelijke tijd, individueel met de beste oefeningen, optimaal jou de basistechnieken bij te brengen.

Programma

De centrale houding: Hoe verdeel je optimaal jouw gewicht en controleer je elke technische passage.

Rij met ‘flow’ en ‘hop’ over wortels, stenen en behoud zo meer snelheid.

Stap voor stap leren je bike op het voorwiel om te zetten.

Leer met je romp te sturen en verplaats je gewicht voor meer ‘exit speed’!

Meester technische trails en durf meer uitdagendere afdalingen te rijden.

Anticipeer beter op onverwachte sprongen en drops!

Locatie

Bikepark Kleve. Andere locaties op aanvraag.

Naast de Nederlandse taal is deze clinic ook mogelijk in het Engels en Duits.

Tijdsduur

De gehele dag (10:00 tot circa 16:30).

Privé training per uur

GRATIS!

Special voor jou is deze clinic inclusief tips over het afstellen van je fiets, onderhoud van je fiets en ergonomie, video analyse en een wel verdient drankje na afloop.

Tarieven

3-7 Personen

(groepstraining)

€ 89,00

Dagtarief per persoon

Incl. BTW

Exclusief reiskosten naar locaties buiten de regio Nijmegen

INTERMEDIATE BOEKEN
ADVANCED BOEKEN

2 Personen

(Duo)

€ 124,50

Dagtarief per persoon

Incl. BTW

Exclusief reiskosten naar locaties buiten de regio Nijmegen

1 Persoon

(Privé)

€ 49,50

Tarief per uur

Incl. BTW

Exclusief reiskosten naar locaties buiten de regio Nijmegen

Interesse of vragen?

Interesse in deze clinic? Of wil je graag meer weten over deze clinic? Klik op de button “NEEM CONTACT OP” om vrijblijvend contact op te nemen met MTB Flow.