MTB Routes Rijk van Nijmegen

De locatie voor de Beginner- en Trail-clinics

Level: 1 en 2

De locatie voor de Beginner- en Trail-clinics (Level 1 en 2)

Een fantastisch netwerk van trails; geïnitieerd, gebouwd en onderhouden door MTB club Licht Verzet. Licht Verzet is de regionale moutainbikeclub waar ik trainingen verzorg voor de XC- en de Freeride mountainbikers. Tevens help ik als vrijwilliger mee aan de verbeteringen en het onderhoud bij één van de mooiste mountainbike routes van Nederland rond Nijmegen, Groesbeek en Mook.

Alle trails op routes zijn gebouwd volgens de huidige internationale standaard, welke ondersteund worden door de NTFU en de IMBA. Momenteel wordt door de NTFU gewerkt aan een classificatiesysteem voor MTB routes, vergelijkbaar met het in het buitenland bekende classificatie systeem. De moeilijkheidsgraad wordt dan aangegeven met de kleuren groen, blauw, rood en zwart volgens het landelijke NTFU classificatiesysteem.

MTB routes Rijk van Nijmegen zijn zeer divers van niveau met een hoog flow-gehalte. De ideale locatie om voor elk niveau uitdagende clinics en mountainbike trainingen te organiseren.

Meer informatie over de verschillende routes, het steunen en meehelpen, vindt je op de website van MTB Rijk van Nijmegen.