MTB Routes Rijk van Nijmegen

De locatie voor de Beginner- en Trail-clinics

Level: 1 en 2

De technische routes rondom Nijmegen

Een fantastisch netwerk en een mooie aanvulling op de huidige Nederlandse MTB-trails. Deze mountainbike routes zijn geïnitieerd, gebouwd en onderhouden door MTB club Licht Verzet. Licht Verzet is de regionale moutainbikeclub waar ik training geef voor de XC- en de Freeride mountainbikers. Tevens help ik als vrijwilliger mee aan de verbeteringen en het onderhoud bij de mooiste mountainbike routes van Nederland rond Nijmegen, Groesbeek en Mook. Deze 3 routes in het Rijk van Nijmegen kun je ook als 1 grote ronde van ruim 45 km fietsen.

INTERNATIONALE STANDAARD

Alle trails op routes zijn gebouwd volgens de huidige internationale standaard, welke ondersteund worden door de NTFU en de IMBA. Momenteel wordt door de NTFU gewerkt aan een classificatiesysteem voor MTB routes, vergelijkbaar met het in het buitenland bekende classificatie systeem. De moeilijkheidsgraad wordt dan aangegeven met de kleuren groen, blauw, rood en zwart volgens het landelijke NTFU classificatiesysteem.

MTB routes Rijk van Nijmegen zijn zeer divers van niveau met een hoog flow-gehalte. De ideale locatie om voor elk niveau, van beginnend tot geoefend, uitdagende mountainbike clinics en mountainbike trainingen te geven. De MTB beginner en Trail clinic worden op deze routes gegeven. De custom Coaching trajecten worden ook op deze mountainbike trails gegeven. Deze flow routes zijn perfect om kombochten te rijden, te pumpen en te jumpen!

INFORMATIE EN ONDERSTEUNEN

Meer informatie over de verschillende routes, het vignet en meehelpen, vindt je op de website van MTB Rijk van Nijmegen. Elke zaterdagochtend wordt door het bouwteam gedurende de wintermaanden gewerkt aan onderhoud en herstel van de routes. Jullie zijn welkom om mee te helpen!